Hej i Sommaren…

Grävning och plöjning fortsätter enligt den utsatta planeringen och vi ligger till och med lite före på vissa ställen. Men inget solsken utan regn… Vi har stött på lite problem i Östra Odarslöv, en av markägarna har bestämt sig för att inte låta oss gå över dennes mark. Men, problem är till för att lösas, så även detta, vi har lämnat in ansökan till Trafikverket om att få nyttja marken vid sidan av cykelbanan. Svaret kan kanske komma dröja på sig lite då vi befinner oss mitt i semestertiderna, vi återkommer dock i ärendet.

Fiberblåsning och svetsning är i gång, den nuvarande aktören har dock något begränsat med resurser under sommaren varför vi nu tagit upp förhandling med en extra aktör. Troligt är att vi har full kapacitet igen inom 10-14 dagar.

 

De första fullt driftsatta fastigheterna d.v.s. med både fysisk inkoppling och internettjänst skall vara klara senast den 31 juli.

 

Kostnad, Tid och Kvalitet är tre fundamentala variabler i ett projekt som detta och det är en stor utmaning att balansera dessa med varandra för att hitta den ultimata nivån. Vi har dock, som tidigare informerats därom, haft stort fokus på att hålla nere kostnaderna utan att tappa kvaliteten, detta har då av förklarliga skäl påverkat tiden. Att korta tiden för drift är fullt möjligt, det handlar enkom om att tillsätta tillräckliga mängder resurser och resurser är synonymt med kostnader. Vi alla vill dock att detta skall vara klart så fort som det bara går och det är efter den målbilden som alla involverade arbetar.

 

Ännu ett avslag från Länsstyrelsen om bidrag har vi nu tagit del av. Avslaget går inte att överklaga och skall vi ge oss in i nästa sväng med bidrag så behöver vi också skriva om hela ansökan. Vi återkommer med information om och när detta blir aktuellt.

Av förklarliga skäl så brinner vi alla för att bli inkopplade redan imorgon och detta speglar också de frågor vi får in. Ett projekt som detta i en miljö som våran är dock svår att svara exakt på. Vi kommer dock att ge er en ”grov” plan för hela projektet, denna plan kommer att kommuniceras inom kort. De om och men som vi tampas med är bl.a. vädret, fälten med sådd, markägare, maskiner som behöver servas o.s.v.

 

Vi får också en hel del frågor på om och när man skall säga upp sitt telefonabonnemang tillika internetabonnemang om man har det. Gällande telefonabonnemanget så skall detta ej sägas upp förens det att man fått fibern fungerande in i huset, detta avser om man vill behålla sitt gamla nummer. Förslagsvis så säger ni ej heller upp ert internetabonnemang förens ni vet att det funkar, visst, det blir kanske en månads dubbelbetalning för internet eller så (två leverantörer) men det kanske det kan vara värt om det visade sig att inkopplingsdagen flyttades en bit fram i tiden.

Den ekonomiska föreningen är bildad och vi har i dagarna fått vårt registreringsbevis.

 

Vi är 118 stycken fibervänner i dagsläget och det finns fler intressenter på väg in. Sprid dock budskapet, ju fler vi är tillsammans…

 

Som vanligt är du mer än välkommen till att höra av dig om du undrar över något.

Nyhetsbrev – Juli 2016