Hej alla fibervänner

Våren har äntligen kommit , och snart är sommaren över oss. Vad händer då i föreningen undrar nog många??

Vi har en hel del att gå igenom framöver med driftsättning av nya fastigheter i Odarslöv och Räften. Dessutom har vi även en Årsstämma i antågande.


Byggnation

Vi håller på med grävning och fiberarbeten i Östra Odarslöv och Räften och vi ligger glädjande lite före vår prognos från förra månaden.

En hel del har redan fått sin slang ingrävd till fastigheten och vi skall försöka att hinna med så många som möjligt innan vårbruket drar igång på allvar.

Tiderna nedan är de vi gick ut med i förra utskicket och som det ser ut nu ligger vi som sagt lite före planen. All information angående hur installationsarbeten och driftsättning går till finns att tillgå på hemsidan under Vanliga frågor.

Sedan är det en del som bor utanför dessa områden som undrar när de ska få sin fiber installerad. Mer specifikt menar jag Fågelsång, Sularp, Arendala och delar av Östra Odarslöv.

Ha tålamod vi håller på att planera för dessa ytterområden och kommer till er så snart vi hinner.

Det är dessutom glädjande att vi får fler och fler förfrågningar från fastigheter som ligger i nämnda områden och även en del nya områden runt omkring – t.ex. Skarnberga.

Detta kan medföra att vi får en bättre täckning i de ytterområden som i ärlighetens namn är besvärliga att bygga för oss p.g.a. av ekonomin.

Det är dyra fastigheter för föreningen att installera och därför ber vi er som bor här att värva så många ni kan av era grannar. På så vis kan vi göra det möjligt för så många som möjligt att få ansluta sig till vårt nät.

Östra Odarslöv

Grävning: Januari – Mars

Nätarbete fiber stamnät: Mars – April

Inkoppling fastigheter: Maj – Juni

Räften

Grävning: Februari – April

Nätarbete fiber stamnät: April – Maj

Inkoppling fastigheter: Maj – Juni


Årsstämma

Det börjar dra ihop sej till årsstämma och i.o.m detta har vi lite saker att reda ut.

Datum och tid för årsstämman:  Onsdagen den 10 Maj kl 19,00 på Dammstorps Gård.

Ytterligare kallelse kommer att skickas ut till samtliga medlemmar 3 veckor innan stämman, och Förvaltningsberättelsen kommer då också att ligga på hemsidan.

Har ni medlemsmotioner till styrelsen skall dessa vara styrelsen tillhanda senast den 10/4.

Nomineringar till styrelseposter vill valberedningen ha till sej senast den 10/4.

Både medlemsmotioner och nomineringsförslag skickas till info@orfs.se

Glöm ej att ni behöver fullmakt för de som har delägarskap i era fastigheter om ni inte alla kan närvara på stämman eller om ni skickar ett ombud.

Fullmaktsblankett laddar ni ner här


Ekonomi

Ekonomiskt håller vår kalkyl och vår budget ganska bra. Det är nu när vi byggt de tätaste områdena och kommer ut i ytterområdena som prövningen kommer.

Utskick av Autogiroval har gjorts till de medlemmar som är på gång att anslutas under 2017. Vi är tacksamma om ni skickar detta till oss så snart som möjligt så vi kan få detta på plats tills ni får er fiber ansluten.

Vi håller på att skicka ut fakturor för medlemsinsatsen på 25.000 kr till de som valt alt 1b. Vi skickar sedan en andra faktura på 6 250 kr vilket gäller anslutningsavgiften på fiberinkopplingen som är valfri att betala in (alternativ 1a).

Betalar ni in de 6 250 kr i anslutningsavgift sänks månadsavgift från 399 kr till för nuvarande 276 kr, betalar ni inte in de 6 250 kr behåller ni månadsavgift på 399 kr.

Anledningen till att vi skickar ut anslutningsavgiften på 6 250 kr till alla är att många har ställt frågan om att få betala in denna avgift direkt i en betalning och därmed få sänkt månadsavgift direkt vid inkoppling istället för efter 5 år som avskrivningen löper på annars.


Ny Hemsida

Vår nya hemsida är klar och ligger uppe, tanken är att denna skall vara mer överskådlig och lättare att navigera i.

Vi tar tacksamt emot synpunkter om ni hittar några felaktigheter eller om ni tycker att ni saknar någon information. Vi tar självklart gärna emot positiv feedback om ni har sådan. All feedback kan skickas till hemsida@orfs.se.


TV  Utbudet – Leverantör

Sedan den 27/3 har Alltele enligt uppgift  slutat att leverera Tv utbud till oss. Istället har detta gått över till en annan leverantör som heter Sappa.

Tyvärr skedde denna övergång inte direkt smidigt från Allteles sida och det skickades sen eller ingen information till de medlemmar som har TV tjänst.

Föreningen fick ingen information om denna omläggning alls och kunde därför inte agera förrän det var för sent. Föreningen för nu en dialog med Alltele om hanteringen av omläggningen och hur vi tycker det kunde skötts bättre.

Det positiva i situationen är att Sappa har ett bättre tjänsteutbud än Alltele och förhoppningsvis kommer denna nya lösning bli till det bättre på sikt.

Det här dokumentet förklarar hur ni skall gå till väga med den nya TV-tjänsteleverantören när ni beställer utbud och installerar tjänsterna.


Viktigt

Byter ni kontaktuppgifter som t.ex. telefonnr, mailadress, bankuppgifter är det viktigt att ni meddelar oss detta så att ni fortsätter få utskick och dylikt.


Till sist

Det har börjat förekomma att vi styrelsen blir kontaktade på privata telefonnummer och i olika privata sammanhang. Det är inte rätta vägen. För att rätt person ska kunna hjälpa er på bästa sätt ber vi er använda våra officiella e-postadresser, info@orfs.se eller ekonomi@orfs.se.

Med det sagt, om ni har frågor eller funderingar, oavsett vad det gäller, så tveka inte att höra av er till oss på ovanstående adresser!

Prata även gärna med era grannar och berätta om vår verksamhet. Om vi kan förbättra vår anslutningsgrad kan vi därmed också förbättra våra tjänster.

 

Mvh

Håkan Jönsson

För Styrelsen ORF Ek För

Nyhetsbrev – April 2017