Nytt år, nya förhoppningar och nya förutsättningar

Vi i styrelsen för ORF hoppas att alla har haft ett bra slut på 2016 och en bra start på 2017, och att vi kan gå ett nytt år tillmötes med bra förutsättningar.

Sammanfattningsvis kan vi nu säga att 2016 var ett turbulent år för alla inblandade i vårt kära fiberprojekt.

Mycket gick bra och vi fick driftsatt våra första fastigheter med bra resultat i Hardeberga station och i Ö Odarslöv sommaren 2016.

En del saker gick mindre bra där vi stångade oss blodiga mot byråkrati och motsträviga markägare, som tyckte att vi okapabla att driva vårt fiberprojekt i hamn.

Vi tycker själv att vi har motbevisat detta för alla de som tvivlat på att vi skulle klara projektet, genom att vi nu driver projektet framåt med bra förutsättningar och som vi hoppas med nöjda medlemmar. 


Just nu

Vi arbetar just nu på två fronter, Räften och Östra Odarslöv. Här följer en uppdatering av läget.

Räften

Vi är nu igång och bygger i Räften där vi hade byggstart i December/Januari på väg 25, dvs grusvägen som går mellan Gustav Hillsvägen och Odarslövsvägen.

Här är vi i praktiken klara med grävningen till de fastigheterna som ligger längs med väg 25, och vi kommer nu att gå vidare i Räften mot den gamla skolan och sedan vidare i Räften ner mot Södra Sandby.

Planeringsmässigt i Räften kommer det preliminärt att se ut ungefär så här:

Grävning: Januari – Mars

Nätarbete fiber stamnät: Mars – April

Inkoppling fastigheter: Maj – Juni

Östra Odarslöv

Vi har sedan vårt sorgebarn i Ö Odarslöv där vi avslutat våra förhandlingar med de markägare som tidigare nekat oss tillträde att gräva på deras mark.

Här når vi inga resultat med de tillfrågade markägarna utan de står fast vid sina beslut om att vi inte får tillgång till deras mark för grävning.

Vi  har och håller på att plocka fram alternativa lösningar på hur vi skall lösa grävningen till de fastigheter i Ö Odarslöv som vi blivit nekade grävning av markägare.

Vi har fått tillstånd av Trafikverket vissa sträckor och beräknar lösa resten med de fastighetsägares hjälp som bor i området.

Vi kommer att försöka att lösa installationen för dessa fastigheter under ungefär samma tidsram som vi har planerat i Räften, dock med lite förskjutning tidsmässigt.

Dvs preliminärt enligt nedan:

Grävning: Februari – April

Nätarbete fiber stamnät: April – Maj

Inkoppling fastigheter: Maj – Juni


Ekonomi

Ekonomin i föreningen är för tillfället lite ansträngd främst pga de förseningar som uppstått då vi inte fått tillstånd av markägare och den tid detta tagit med förhandlingar och dylikt.

Detta har även fört med sej att vi behövt söka tillstånd från Trafikverket för grävning och förläggning i Trafikområde, och handläggningen på dessa ärende har också dragit ut på tiden.

Detta har medfört att vi inte fått in det antal anslutningar som vi planerat med tidsmässigt från början, vilket innebär att månadsavgifterna från inkopplade medlemmar precis täcker de utgifter vi har.

Efter hand som ni nu får fiberslang framgrävd till era fastigheter kommer vi att skicka ut fakturor på anslutningsavgiften till de berörda.

Vi ber er också att ni betalar in era avgifter i tid, det är mycket betydande för föreningen att vi får in alla avgifter i tid.

Sedan kämpar vi på med införandet av autogiro på månadsavgifterna, här stötte vi på problem med banken när autogirot skulle gå igång.

Det visade sej att banken och autogirocentralen inte hade klargjort alla förehavanden mellan sej.

Nu verkar det vara på gång att klaras upp och vi kommer att meddela all berörda så snart det kommer att rulla igång.


Hemsida och månadsutskick

Vi håller på att uppdatera och bygga om vår hemsida för att göra den mer aktuell och lätthanterlig, den nya hemsidan kommer att komma upp inom kort.
Sedan försöker vi att göra utskick till er varje månad, med relevant info om föreningen.
Det är inte alltid vi lyckas med att få iväg ett månadsbrev varje månad till er, men vi försöker att hinna detta.
Viktigt:  byter ni kontaktuppgifter  – telefonnr , mailadress eller dylikt, meddela oss detta så vi kan uppdatera detta i våra listor så ni inte trillar bort i utskick och dylikt.

Till Sist

Har ni frågor och undringar oavsett vad det gäller så tveka inte att höra av er till os på mail nedan.

Mvh

Håkan Jönsson

För Styrelsen ORF Ek För

Nyhetsbrev – Februari 2017